Apeldoorn – Eind juli heeft de politie een 31-jarige vrouw aangehouden nadat ze vlak daarvoor bij een insluiping in een bejaardenhuis in het Twentse dorp Delden de sieraden van een oude dame had gestolen. Er komen nog steeds aangiften binnen. Om het dossier af te kunnen ronden wil de politie gedupeerden nog tot 1 oktober 2014 de gelegenheid geven om aangifte te doen.

In het huis van de aangehouden vrouw bleken honderden sieraden te liggen, die bij zo’n 400 a 500 eerdere insluipingen zijn buitgemaakt.Er bleken ook sieraden te zijn gestolen uit bejaardentehuizen in Deventer en omstreken.
Tot nu toe wordt ze verdacht van 78 diefstallen in bejaardentehuizen door het hele land.

Ook slachtoffer?

Vrijdag 5 september konden gedupeerden in het bureau in Apeldoorn de in beslag genomen sieraden bekijken. 20 tot 30 sieraden zijn daardoor weer terug bij de rechtmatige eigenaresses. Mensen die denken dat zij of hun moeder ook slachtoffer zijn geweest van deze vrouw kunnen tot 1 oktober 2014 contact opnemen met het Woninginbrakenteam van Politie Oost-Nederland district Twente. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of per mail via het tipformulier.