Deventer – De politie heeft dinsdagavond 23 augustus twee mannen uit Apeldoorn aangehouden na een korte en heftige achtervolging door Deventer. De 22-jarige bestuurder kreeg op de A1 ter hoogte van Deventer een stopteken in verband met een verlopen APK van zijn auto. Hierbij nam de man op het allerlaatste moment de afslag en reed met hoge snelheid Deventer in.

politie

De politie zette de achtervolging in, waarbij de bestuurder meerdere keren het rode verkeerslicht negeerde en spookrijdend aan de politie probeerde te ontkomen. Gezien het gevaar door het roekeloze rijgedrag stopte de politie de achtervolging.

Helikopterinzet

Enkele minuten later kregen de collega’s de melding van de meldkamer dat een voertuig was gecrasht. Bij aankomst bleek dat het voertuig te zijn dat niet lang daarvoor wist te ontkomen. De bestuurder en de 23-jarige bijrijder uit Apeldoorn hadden inmiddels de auto verlaten, waarna onder andere met de politiehelikopter in de omgeving is gezocht. Agenten zagen de twee verdachten lopen en hielden hen aan.

Hardleers

De bestuurder was onder invloed van alcohol, hij blies 340 Ugl. Voor een beginnend bestuurder is maximaal 88 Ugl toegestaan. Daarnaast was het binnen zeven weken tijd de vierde maal dat de man werd betrapt met alcohol op achter het stuur. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen. Daarnaast heeft de man verschillende boetes gekregen voor de verschillende verkeersovertredingen.

Foto’s R van Dommelen