Deventer/Voorst – De politie heeft op dinsdag 19 maart acht panden doorzocht in Deventer en één in Voorst. In Deventer werd een growshop op de Zweedsestraat doorzocht. De panden werden doorzocht omdat hier vermoedelijk handel in hennep plaatsvond of dat er sprake was van aanwezigheid van een hennepkwekerij. In totaal werden er acht aanhoudingen verricht. Alle verdachten zijn afkomstig uit Deventer en in de leeftijd van 33 – 52 jaar.

700 hennepplanten

Er werden in totaal vier hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Twee hennepkwekerijen bevonden zich op de Grootburgerstraat en één op de Twijgstraat in Deventer. Een andere hennepkwekerij werd aangetroffen op de Enkweg in Voorst. De planten en de benodigde apparatuur zijn in opdracht van de officier van justitie in beslaggenomen. De stroom werd in de meeste gevallen illegaal afgetapt, waardoor gevaarlijke situaties konden ontstaan.
In totaal werden ruim 2700 hennepstekjes, 83 moederplanten en ruim 700 hennepplanten aangetroffen. Verder zijn drie auto’s, grote hoeveelheden contant geld en diverse schilderijen en luxe goederen in beslag genomen.