Deventer – De politie heeft dinsdag 12 april drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar drugshandel. Eén verdachte wordt verdacht van het handelen in drugs, één verdachte van medeplichtigheid en het overtreden van de wet wapens en munitie en de derde verdachte van het bezit van harddrugs.

Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de aandacht van de politie.

De politie pakt plaatsen aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Bij de politie kwamen meldingen binnen over het dealen van drugs rond het parkje aan de Radboudlaan en Karel de Grotelaan. Er is een onderzoek ingesteld en dat leidde tot een postactie op dinsdag 12 april. Agenten waren waarschijnlijk getuige van een drugsdeal. Daarna hebben ze twee mannen van 29 en 55 jaar uit Deventer aangehouden.

Doorzoeking woning

De 29-jarige man wordt verdacht van het dealen van drugs en de 55-jarige man van drugsbezit. Later die dag werd een woning doorzocht. Daar troffen politiemensen een kleine hoeveelheid harddrugs, een taser en een ploertendoder aan. De bewoonster, een 25-jarige vrouw uit Deventer, is aangehouden op verdenking van het overtreden van de wet wapens en munitie en medeplichtigheid aan het delen van drugs. Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten zitten op dit moment nog vast.

politie