Deventer- Zondagmorgen meldde een bestuurder van een hoge bestelauto dat hij vanaf de A1 iemand in de bossen langs de snelweg zag sluipen. De man droeg een camouflagepak en een lang voorwerp. De politie in Deventer ging ter plaatse en namen met de man een kijkje op de bewuste plek. Voor hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers op de A1 deden ze dat met hun zwaailichten aan.

Ondertussen vermoedde één van de agenten dat het zou kunnen gaan om een locatie waar ook airsoft wordt gespeeld. Airsoft is een veldslagsimulatiesport waarbij replica’s van wapens worden gebruikt.

Hij nam een kijkje en informeerde de agenten op de A1. Vanaf de snelweg was te zien dat mensen in camouflagepakken liepen. De airsoftspelers werden verzocht om zich te verplaatsen zodat ze niet meer zichtbaar waren vanaf de A1.

Een van de agenten heeft gesproken met de organisatie en uitgelegd dat men dit soort meldingen uiteraard serieus nemen. Zeker gezien de recente aanslagen moedigt de politie het aan dat mensen verdachte situaties melden. De politie kan zich goed voorstellen dat voorbijgangers schrikken als ze opeens mensen in camouflagepakken zien lopen. Het gaat hier om een locatie die vaker wordt gebruikt en waarvoor ook een vergunning is afgegeven, maar dat is niet bij iedereen bekend. Gelukkig bleek het dus te gaan om een onschuldige situatie, maar de politie rijdt liever een keer voor niks dan dat zij te laat komen. Dus ziet u iets verdachts? Bel de politie via 112.

13509081_1172611289448060_2456826488265824801_n

Bron: Politie Deventer