Deventer- Bij het filiaal van Albert Heijn aan het Andriessenplein in Deventer hebben criminelen een grote partij sigaretten gestolen. Vrijwel alle tabaksartikelen achter de infobalie hebben ze meegenomen, goed voor een winkelwaarde van meer dan 8000 euro.

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 februari vliegt eerst een grote stoeptegel door de deur van de supermarkt. Meteen daarna stormen drie personen de winkel in, springen over de toonbank en richten binnen een ravage aan.

Rekken vliegen door de winkel
Alle rekken waarop sigaretten liggen worden leeggeroofd en de rekken worden vervolgens door de winkel gegooid. Met een grote zwarte deken of een groot net, volledig gevuld met pakjes sigaretten verlaten ze niet veel later de winkel. Ze dragen allemaal donkere kleding en bivakmutsen.

Volgens getuigen zijn ze op een scooter vertrokken in de richting van de basisschool en de Bernard Zweersstraat. De politie weet niet waar de daders daarna naartoe zijn gegaan en hoopt dat mensen in de wijk De Vijfhoek iets hebben gezien. Deze diefstal past volgens de politie in een reeks tabaksdiefstallen bij winkels in de regio.

Te koop aangeboden?
De politie wil ook weten waar zo’n grote partij sigaretten te koop wordt aangeboden. Tips zijn welkom via het gratis nummer van de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Een vertrouwelijk gesprek voeren met een een rechercheur van het Team Criminele Inlichtingen kan via 079 – 345 8 999.

Bende steelt voor ruim 8000 euro aan sigaretten

https://www.youtube.com/watch?v=dL5_-6m0x3k