Apeldoorn- Net 5 maand je rijbewijs in het bezit en dan met 146 km/u recht op een alcoholcontrole aan komen rijden, dat is vragen om moeilijkheden.

Dat is wat een beginnende bestuurder uit Deventer deed terwijl de verkeerspolitie bezig was met een alcoholcontrole in Apeldoorn op een 80 km. weg. Hij reed met zeer hoge snelheid een kruisingsvlak over richting de controleplaats. De jongeman had niets gedronken maar heeft wel zijn rijbewijs moeten inleveren en deze zal vermoedelijk 2 maand ingehouden worden.
Daarnaast zal er een geldboete opgelegd worden. Voor een first offender zal dit ongeveer €900 zijn. Het exacte bedrag gaat de officier van justitie of uiteindelijk een rechter bepalen.

Omdat het een beginnende bestuurder betreft “krijgt hij een punt op het rijbewijs” Bij een tweede punt (binnen de komende 4,5 jaar) zal het CBR het rijbewijs schorsen en volgt er een geschiktheids onderzoek.

Er werden net als donderdag door de 5 Verkeers Handhavings Team’s van de Eenheid Oost-Nederland op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden in verband met de Giro d’Italia.

Bron: Verkeerspolitie Overijssel

politie nieuws deventer
Foto: Rogier van Dommelen