Deventer – Voorst – De politie heeft vanmorgen tijdens de afhandeling van een ongeval, een bekeuring uitgedeeld. De reden hiervoor lees je in onderstaande verhaal van de politie.

“GEZOND VERSTAND VER WEG OP DE SNELWEG”

Vanochtend gingen meerdere eenheden van de Politie Voorst met spoed naar een aanrijding met letsel op de A1 ter hoogte van Deventer. Ter plaatse was er door de aanrijding inmiddels al een lange file in de richting van Hengelo onstaan. Terwijl de hulpdiensten zich met de betrokkenen bezig hielden en wij als Politie onder andere zorgden voor een veilige werkplek, viel het ons op dat veel automobilisten het kennelijk nodig vonden om via hun mobiele telefoon, foto’s danwel filmopnames te maken van de aanrijding!!

Buitenom het feit dat iedereen inmiddels weet dat het verboden is om tijdens het rijden een mobiele telefoon in de hand te houden, veroorzaakt dit gedrag extra gevaar voor zowel de overige weggebruikers als voor de hulpdiensten. Tevens wordt door dit gedrag een file steeds langer. Er waren zelfs automobilisten bij die stil gingen staan!

Toen een(veilig)moment daar was hebben we een automobilist staande weten te houden en hem een proces-verbaal gegeven voor dit feit..uiteraard was betreffend persoon geheel verontwaardigd…. Dat waren wij uiteraard ook.. ^WJ