Deventer – De politie heeft dinsdag 2 april op de A1 bij Deventer een automobilist aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur zat. Tijdens het onderzoek in zijn auto vond de drugshond later een halve kilo heroïne.

Omstreeks 16.45 uur controleerden de agenten de auto omdat uit de politiesystemen bleek dat deze niet was verzekerd en de APK verlopen was. Tijdens het gesprek met bestuurder kregen de agenten de indruk dat de man onder invloed van verdovende middelen was. Bovendien zagen ze in de auto enkele attributen liggen die gebruikt worden bij het consumeren van drugs. De 51-jarige bestuurder uit Dordrecht werd hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Om aan te tonen dat de man onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat is daar een bloedproef afgenomen.

Speurhond

De agenten vermoedden dat er verdovende middelen in de auto verstopt waren en schakelden een drugshond in. Hun onderbuikgevoel werd door de hond bevestigd. De speurhond vond in de inbeslaggenomen auto een halve kilo heroïne.

CBR

De Dordtenaar zit nog vast. Hij was volgens eigen zeggen onderweg naar Zweden. Proces-verbaal wordt in ieder geval opgemaakt voor het rijden onder invloed, het bezit van de drugs en de overtredingen van de verkeerswetgeving. Ook wordt bij het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) een melding gemaakt omdat de agenten twijfelen aan de geschiktheid van de bestuurder om een auto te besturen.