Deventer – Politieagenten in Deventer hielden op zondag 21 december op de Handelskade een 21-jarige man uit Deventer aan. De man wordt ervan verdacht dat hij reed onder invloed, stoptekens negeerde en dat hij tegen een politieauto aanreed.

Omstreeks 3.00 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden over de Brink in Deventer. Toen de agenten de bestuurder hierop wilden aanspreken, stopte de auto niet. Hierbij werd de spiegel van de politieauto geraakt. Vervolgens ging de auto er vandoor, waarbij de bestuurder stoptekens negeerde. De achtervolging ging onder andere over de Bergsingel, Bergpoortstraat, Kazernestraat, Meester de Boerlaan en de Handelskade. Daar konden de agenten de auto inhalen om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder haalde echter verschillende ontwijkende manoeuvres uit. Toen de agenten de auto klem zetten, reed de bestuurder tegen de rechterzijde van de politieauto aan. De agenten konden de man uit de auto halen en hem aanhouden. De man verzette zich daarbij.

Omdat de bestuurder mogelijk met opzet tegen de politieauto reed, heeft de agent die als bijrijder in de politie zat, aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen. De bestuurder blies 720 ugl. De agenten wilden daarop zijn rijbewijs invorderen, maar het is nog onduidelijk of hij Ć¼berhaupt een rijbewijs heeft. De man is ingesloten en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.