Deventer – Bij een gezamenlijke alcoholcontrole van de Verkeershandhavingsteams van de korpsen IJsselland, Twente, Noord- en Oost Gelderland, Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid die zaterdagavond 6 oktober startte in Salland, zijn 28 bestuurders bekeurd voor rijden onder invloed. Daaronder bevonden zich 16 beginnende bestuurders waarvan er 8 hun rijbewijs moesten inleveren. Van 1 ervaren automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. In totaal hebben 3289 bestuurders een blaastest gedaan. Als hoogste score werd 710 ug/l geconstateerd. Het rijbewijs van deze man bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard.

De controle op zaterdagavond rondom Raalte was er vooral op gericht om de zogeheten ‘indrinkers’ die met een slok op achter het stuur naar uitgaansgelegenheden gaan, in kaart te krijgen. Na middernacht verplaatsten de 65 controlerende politiemensen zich naar Deventer waar de gehele stad werd ‘afgegrendeld’ zodat iedere automobilist die de Deventer binnenstad wilde verlaten, eerst een alcoholcontrole moest passeren.

Behalve voor alcoholovertredingen werden tijdens de controles ook nog bekeuringen uitgedeeld voor het niet tonen van het  rijbewijs, beslagen ruiten, geen apk,  negeren gesloten verklaring,  rijden zonder rijbewijs, geen gordel en  rijden met een ongeldig rijbewijs. Eén persoon werd aangehouden op grond van de Wet ID. Een ander werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar. In de auto van één bestuurder werd een boksbeugel aangetroffen en ook hij krijgt
pv.