Twello – Vrijdagmiddag 15 april heeft de politie een ‘witte voetjes’ actie gehouden in Twello, samen met burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst. Dit mede naar aanleiding van meerdere recente woninginbraken in Twello.

Bij deze acties legt de politie flyers in de vorm van een schoenafdruk neer op plekken waar een insluiper of inbreker makkelijk zijn slag had kunnen slaan.

wit voetje

Zo trof de politie de nodige onafgesloten deuren en ramen aan, net als veel openstaande schuren waar de fietsen (ook niet op slot) of dure gereedschappen zo uit mee te nemen waren. Ook trof de politie in sommige open schuren ladders aan, waarmee een inbreker dan eenvoudig naar een openstaand raam op de eerste etage zou kunnen klimmen. En aan één fiets in een schuur trof de politie ook de huissleutel aan, vastgemaakt aan de fietssleutel. Dan kan een woning wel afgesloten zijn, maar is binnenkomen alsnog vrij eenvoudig. Deze huissleutel is door de politie door de brievenbus gedaan, met briefje eraan vast.

huissleutel aan fietssleutel

Naast de flyers die zijn neergelegd hebben de agenten en burgemeester Penninx de nodige gesprekken gevoerd met bewoners om ze bewust te maken van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om inbraken en diefstallen tegen te gaan. Deze actie van politie en burgemeester werd door velen zeer gewaardeerd!

 

Wilt u meer weten over hoe u woninginbraken tegen kunt gaan? Kijk vooral eens op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html  voor heel veel tips en ook diverse filmpjes.

Burgemeesterramen