Deventer – Gisteravond werd er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een Deventer zaak. De getoonde camerabeelden laten een man zien die betrokken is bij de gewelddadige woningoverval op een 76-jarige man, die overvallen is in zijn woning aan de Ankersmitlaan.

Heeft u de uitzending gemist? Vandaag (woensdag 21-05-2014) wordt de uitzending herhaald om 11.35 uur op Ned. 2 Of op Uitzending Gemist: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1418139

De uitzending van gisteravond leverde al 10 tips op. De politie heeft nog de volgende vragen:

  1. Wie is er op zondagavond 11 mei 2014 rond 21.15 uur getuige geweest van de overval op een bewoner in zijn huis (76) aan de G.J.Leonard Ankersmitlaan in Deventer?
  2. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de pinner?
  3. Wie heeft hem diezelfde avond aan de Keizerstraat in Deventer met de gestolen pas zien pinnen?
  4. Wie weet waarom ze juist bij deze man waren of hoe ze van de kluis wisten?
  5. Wie heeft de daders die zondagavond of eerder rond het huis van het slachtoffer gezien?

 

Verdachte

Op zondagavond 11 mei 2014 werd rond 21.15 uur een bewoner (76) van de G.J.Leonard Ankersmitlaan in Deventer thuis door twee mannen overvallen. Hij deed zonder nadenken de deur open omdat zondagavond zijn zoon vaak langskomt. Toen de voordeur net open was stormden er twee gemaskerde mannen binnen die hem meteen grepen, de trap opsleurden en om een kluis vroegen.Slachtoffer

Slachtoffer
Toen hij zei dat hij geen kluis had kreeg hij een vuistslag tegen zijn oog. En toen hij daarna niet snel genoeg zijn portemonnee en pincode gaf hebben ze hem nog zwaarder mishandeld. Het slachtoffer heeft de code daarna toch maar gegeven.

Vastbinden
Ze hebben daarna het mes bij zijn keel gezet en hij is daarna zo hard en ruw vastgebonden aan armen en benen dat de striemen uren later nog te zien waren. Daarna hebben ze zijn mond afgeplakt, waarna ze zijn weggegaan. Uiteindelijk wist hij zichzelf te bevrijden.Buit De mannen hebben sieraden van zijn overleden echtgenote gepakt en ze hebben zelfs zijn trouwring van zijn vinger getrokken.

Vrijwel meteen na de overval staat vermoedelijk één van de overvallers op nog geen kilometer afstand aan de Keizerstraat in Deventer te pinnen.

Verdachte

Dader 1
Hij was de langste overvaller en hij droeg een jas met capuchon die rood is van binnen. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

Ring

Ring
Aan zijn linkerhand zit een ring.

Dader 2
Hij was kleiner, nog geen 30, ook hij sprak Nederlands met een buitenlands accent, en volgens het slachtoffer zij hij een aantal keer ‘da, da’ tegen de ander. Dit betekend ja ja in het Russisch of een andere Oost Europese taal.

Heeft u tips? :

Politie Oost-Nederland:
0800 – 6070 (gratis)

Criminele Inlichtingen Eenheid:
079 – 345 89 99

Meld Misdaad Anoniem:
0800 – 7000 (gratis)

Bron: http://avro.nl/opsporingverzocht