Deventer – De politie vraagt tips over een straatroof die op zaterdag 4 september op de Nieuwe Markt werd gepleegd. Een fietser ging er met een tas van de bejaarde vrouw vandoor.

De straatroof werd omstreeks 09.50 uur gepleegd. De vrouw liep op de Nieuwe Markt en werd ingehaald door een fietser. Hij rukte haar handtas los en ging er vandoor in de richting van de Noordenbergstraat.

Niet verantwoordelijk

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en er werd een Burgernetbericht verstuurd. Aan de hand hiervan kreeg de politie een tip en niet veel later werd een man aangehouden als mogelijke verdachte. Uit onderzoek is gebleken, dat hij niet verantwoordelijk was voor de straatroof.

Signalement

De politie zet het onderzoek voort en heeft al wel enkele getuigen gesproken. Toch doet zij een beroep op mensen die rond het tijdstip van de straatroof iets hebben gezien. De gestolen zwarte tas kan ook zijn weggegooid en dit kan iemand zijn opgevallen. In de tas zat een portemonnee met onder meer geld.

De verdachte wordt tussen de 30 en 35 jaar geschat en droeg een donkerbruine/zwartelerenjas.Hij is ongeveer 1.80 m lang en had een onverzorgd uiterlijk. Nieuwe tips zijn welkom op 0900-8844.