Doetinchem – Vrijdagochtend 18 april heeft de politie in Doetinchem 39 mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een massale vechtpartij die begon op de Hofstraat in Doetinchem. Één persoon bleek ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Hij is met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De politie ontving vlak voor 08.00 uur de eerste melding over het conflict, dat zou zijn ontstaan tussen wachtende bezoekers van een nieuw te openen casino. De politie ging met meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De vechtpartij bleek zich te hebben verplaatst naar een parkeergarage vlakbij. De politie heeft in totaal 39 mannen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en is op dit moment nog druk bezig om hen allemaal te verhoren en vast te stellen wat ieders rol is geweest in het geheel.

Het gaat om mannen uit ondermeer Arnhem, Deventer en Rotterdam. De aanleiding voor het conflict is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht.

Aan het einde van de dag zijn vijf verdachten heengezonden door de politie. Zij blijven nog wel verdachte in het onderzoek. De overige 34 verdachten zijn in verzekering gesteld en ingesloten op vier verschillende politiebureaus.Het overgrote deel van de verdachten is in de parkeergarage, of in de directe omgeving van de parkeergarage aangehouden. Vier personen zijn aangehouden op de A12. Er was gezien dat zij in een taxi wegreden. Nadat de taxi een stopteken kreeg van de politie, zijn de inzittenden gesommeerd uit te stappen. De agenten hebben hierbij uit voorzorg hun wapen getrokken.

In de parkeergarage bleek één persoon, een 46-jarige man uit Arnhem, ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Hij is met meerdere steekwonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel. Later bleken twee verdachten die op het politiebureau zaten ook verwondingen te hebben opgelopen waarvoor doktersbehandeling nodig was. Zij zijn daarvoor naar het ziekenhuis gebracht.

Het onderzoek naar dit conflict en steekincident is nog in volle gang.

Als er mensen zijn die getuige zijn geweest van het vechten en nog geen contact hebben gehad met de politie, komt de politie alsnog graag met hen in contact. Mensen kunnen de politie bellen via 0900-8844.