Lobith – In Lobith heeft de politie donderdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van bedreiging met een pistool. Het gaat om een 41-jarige Deventernaar en een 47-jarige inwoner van Lobith. Na onderzoek werd ook een pistool in beslag genomen.

Een 28-jarige Lobithenaar kreeg het die avond rond 19.00 uur met de mannen aan de stok na een ruzie in de relatiesfeer. Op de Kolkstraat ontstond een treffen op straat waarbij dreigementen zouden zijn geuit. Een van de twee later aangehouden mannen zou daarbij een pistool hebben gepakt om de dreigementen kracht bij te zetten. Er was niet geschoten. Gewaarschuwde agenten troffen de twee mannen even later nog op straat aan. Omdat niet duidelijk was wie van de twee een wapen had trokken de agenten uit voorzorg hun dienstpistool, waarna beiden werden aangehouden.

Het wapen waarmee gedreigd was werd later elders teruggevonden. Het bleek om een zogenoemd gasalarmpistool te gaan waarmee knalpatronen verschoten kunnen worden. De beide arrestanten zitten nog vast voor onderzoek en verhoor.

Politie logo jas