Deventer – Vrijdag 18 en dinsdag 22 januari zijn drie hennepkwekerijen in Deventer aangetroffen en ontruimd.

Op vrijdag 18 januari werd in een pand aan de Nieuwstraat in Deventer een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kelderruimte van het pand werden 441 hennepplanten aangetroffen. Ook werden sporen van een eerdere oogst aangetroffen. Daarnaast bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. In opdracht van de officier van Justitie werd de hennepkwekerij ontruimd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Op dinsdag 22 januari werd in een woning aan de Kardinaalsmuts in Deventer een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij heeft plaats geboden aan 210 hennepplanten. Er bleek sprake te zijn van diefstal stroom. De plantenresten en de benodigde apparatuur zijn in opdracht van de officier van justitie ontruimd. De 26-jarige bewoonster van de woning is aangehouden, zij wordt ervan verdacht de eigenaresse van de hennepkwekerij te zijn.

Naar aanleiding van de ontruiming van de hennepkwekerij aan de Kardinaalsmuts in Deventer, werd ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Zandkreekstraat in Deventer. In de schuur bij de woning werden 60 hennepplanten aangetroffen. Ook werden sporen van een eerdere oogst aangetroffen. De 44-jarige bewoner werd aangehouden, hij wordt ervan verdacht de eigenaar van de kwekerij te zijn.