Gelderland – De politie heeft in Gelderland drie inbraken opgelost dankzij sporenonderzoek. Het gaat om inbraken in Nijmegen, Zutphen en Apeldoorn. Na inbraken probeert de politie altijd sporen veilig te stellen, om zaken later te kunnen oplossen.

Afgelopen zomer werd er in Nijmegen ingebroken bij een huis aan de Dr. Schaepmanstraat. De bewoners waren op vakantie, één van de buren zag dat er was ingebroken. Agenten hebben meteen in de buurt onderzoek gedaan, maar ook de dienst Forensische Opsporing (FO) kwam ter plaatse om sporen veilig te stellen. In het onderzoek is een 17-jarige jongen uit Nijmegen in beeld gekomen, hij is aangehouden. Na verhoor is hij weer heengezonden, het Openbaar Ministerie zal verder over zijn zaak beslissen.

Een maand eerder werd er bij een school in Apeldoorn ingebroken. Ook hier werden sporen veiliggesteld. Het DNA was al bekend bij de politie, daarom kon een 33-jarige man uit Apeldoorn worden aangehouden. Hij wordt nog verhoord over zijn aandeel in de zaak. De man wordt ook verdacht van diefstal uit een auto waarbij er sporen werden achtergelaten.

Getuige ziet auto

In Zutphen werd een inbraak opgelost die al anderhalf jaar geleden werd gepleegd. Er werd in februari 2014 een poging gedaan om in te breken bij een huis aan de Van Dorenborchstraat. De inbrekers werden vermoedelijk gestoord, en gingen er vandoor. Ook hier deed de politie buurtonderzoek. Een getuige kon de auto van de verdachten duidelijk beschrijven. Daarnaast werden ook hier sporen aangetroffen door technisch rechercheurs. In het onderzoek kwamen twee mannen naar voren, een 33-jarige inwoner van Den Ham en een 19-jarige man uit Deventer. Het duo is aangehouden en zit nog vast.

Forensisch onderzoek in woning