Afgelopen weekend, zondag 26 februari, werd een bus van FC Twenteeen bus van FC Twente op de terugweg naar Denekamp bekogeld met stenen.

Bron tekst en foto politie Deventer

De bus was onderweg vanuit Eindhoven, waar de uitwedstrijd plaatsvond in het Philips Stadion. Ter hoogte van afslag Twello/ Wilp werden de passagiers en de chauffeur opgeschikt door een tweetal zware knallen. Het was niet direct duidelijk waar het geluid vandaan kwam. Maar al snel werd duidelijk dat er een steen door één van de ruiten was gegooid. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen, maar de schrik zat er goed in.

Het vermoeden is nu dat er een groepje personen op het viaduct bij de afslag Twello/ Wilp stond en dat er vanaf dat punt stenen gegooid zijn tegen de bus. Maar we komen nog graag in contact met getuigen die ons meer kunnen vertellen over dit voorval. Heb je iets gezien en/of gehoord, op zondagavond tussen 20.20 en 20.45 uur, dan komt de politie graag met je in contact. Ook komen zij graag in contact met personen die in het bezit zijn van dashcambeelden. Het zou heel goed kunnen dat hier bruikbare informatie voor de politie op staat, ook deze informatie kan helpen om te achterhalen wie bij dit incident betrokken zijn geweest. Alle informatie is meer dan welkom. Mocht je andere informatie willen delen, heb je bijvoorbeeld iets eerder op de avond gehoord hierover of heb je iets anders opvallends gezien, dan hoort de politie dat ook graag!

Je kunr contact opnemen via 0900 8844 onder vermelding van 2023089170, maar je kan ook via politie.nl een tipformulier invullen. Liever geheel anoniem informatie delen? Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.