Twello – Naar aanleiding van het ernstige vuurwerkongeval van zondag 22 december, waarbij een 17-jarige jongen uit Twello zwaar gewond raakte, heeft de politie nog vier tieners verhoord en het nodige vuurwerk in beslag genomen.

Bij het vuurwerkongeval raakte naast de 17-jarige Twellonaar ook een 15-jarige plaatsgenoot gewond. Zijn letsel blijkt mee te vallen, maar zijn vriend zal enkele vingers moeten missen.

Aangezien er bij het ongeluk zwaar vuurwerk is gebruikt, heeft de politie een verder onderzoek ingesteld. De afgelopen dagen zijn vier Twellose tieners verhoord en zijn er 240 nitraten, 30 kanonslagen en 20 cobra’s in beslag genomen. In alle gevallen gaat het om zeer zwaar en vaak illegaal vuurwerk.

Het onderzoek is nog niet afgerond en over de strafafhandeling van de vier tieners wordt overleg gepleegd.

Dat illegaal vuurwerk niet alleen strafbaar maar ook  zeer gevaarlijk is, is hier helaas gebleken. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.