Deventer – Donderdagmorgen 22 november rond 05:30 uur is de filiaalhoudster van de Spar-supermakrt op de Spaarpotstraat beroofd door twee gemaskerde mannen. Onder afdreiging van een wapen heeft zij een geldbedrag moeten afgegeven

Kort na binnenkomst in het bedrijf werd zij plotseling geconfronteerd met een man in de zaak die haar onder bedreiging van een handvuurwapen naar het kantoor dwong. Daar verscheen een tweede man. Na de overval ging het tweetal er vandoor. De buit namen zij mee in een grote witte tas. De vrouw lieten zij gebonden in het pand achter. Na aantreffen werd zij door ambulancepersoneel onderzocht en opgevangen. Direct na de melding is de stad afgezocht naar het tweetal en is een forensisch- en buurtonderzoek gestart.

Getuigenoproep

Vermoedelijk zijn de overvallers lichtgetinte mannen van Noord-Afrikaanse / Zuid- Europese afkomst van tussen de 25 en 35 jaar oud. Zij spreken goed Nederlands. De ene droeg een donkere joggingbroek en trainingsjack + drie witte strepen. De tweede overvaller droeg een zwart Adidas trainingspak. Beiden hadden een rugzak bij zich.

Mensen die (ook de voorafgaande dagen) iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze overval –en nog niet met de politie gesproken hebben- wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000.

Er is een onderzoek gestart.