Oost Nederland – Kerst en Oud & Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Veel mensen zijn dan van huis. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Natuurlijk let de politie ook op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Maar u kunt zelf ook veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Bent u tijdens de feestdagen niet thuis? Sluit ramen en deuren goed af en zorg ervoor dat uw huis er bewoond uitziet. Laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan. Ook kunt u uw buren vragen om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg er voor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel).

Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of om vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Kijk voor meer informatie over het voorkomen van woninginbraken op politie.nl.

Meld verdachte situaties

Natuurlijk let de politie ook op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

aanhouding