Maandagochtend 9 juni 2014, Tweede Pinksterdag, gaat om 07.05 uur de deurbel van een jong gezin aan de Bart Bokhorststraat in Deventer. Gehuld in een badjas opent de bewoonster de deur en kijkt in de ogen van drie overvallers. Haar man rent van de trap en werpt zich voor zijn vrouw.

Op dat moment dringt het mes van één van de daders door in zijn buik. Zijn vrouw en hij ondergaan de overval en staan machteloos als een overvaller ook de kamer van hun kindje doorzoekt. Na ruim tien minuten verlaat het drietal het huis met geld en sieraden.

Slachtoffer
Meteen na de overval is de mannelijke bewoner naar het ziekenhuis gebracht en daar hebben ze verschillende diepe steekwonden in zijn buik ontdekt. Het mes is doorgedrongen in één van zijn vitale organen, maar wonder boven wonder krabbelt hij er aardig bovenop.

overval

Motief
Het is opvallend dat één van de daders geroepen heeft dat ze het geld komen halen dat de bewoner, een ondernemer, nog schuldig zou zijn. De overval zou daarom te maken kunnen hebben met een conflict in de zakelijke sfeer, maar alle opties wat betreft het motief staan nog open. De politie ontvangt dus graag meer informatie over de mogelijke achtergrond van deze overval.

Dader 1  dader1

Van twee van de drie mannen is er een tekening gemaakt. Dader 1 is een donker getinte man die een mes bij zich had. Hij is rond de 25 jaar oud en heeft een klein gespierd gezicht met uitstekende jukbeenderen. Verder had hij donker haar
, maar was hij wel bijna kaal.

Dader 2  dader2
Dit was de man die de bovenetage heeft doorzocht. Hij is licht getint, rond de 1 meter 90 lang en droeg een zwarte capuchon.

Dader 3
Die derde man was ook getint. Verder is er geen beschrijving van hem. Eén van de daders sprak in ieder geval in een buitenlandse taal, mogelijk Moluks.

Renault Clio  clio
De overvallers reden in een zwarte Renault Clio richting het huis van de slachtoffers en vluchtten daar ook mee. Het is een vrij nieuw model Renault Clio hatchback, waarschijnlijk één van het bouwjaar vanaf 2012. Het kenteken begint met een 3.

Vlucht
Vanaf het huis van het echtpaar zijn ze via de Lucas van Leydenweg naar de rotonde aan de Leonard Springerlaan gereden. Ze blijven dan een korte tijd uit beeld, totdat ze even later worden gespot door een ambulancemedewerker die op weg is naar de slachtoffers van de overval. Hij ziet op de Siemelinksweg de zwarte Clio met hoge snelheid voorbij rijden en hij ziet hoe de daders rechtsaf slaan naar ’t Wilgenhaantje.

Seat Ibiza croddendijk
Op de Cröddendijk, die ligt achter de straat waar de slachtoffers wonen, stond de zaterdag- of zondagavond voor de overval rond 21.00 uur een lichtblauwe of zilverkleurige oud model Seat Ibiza. Vanaf de plek waar die auto stond heb je zicht op het huis van het jonge stel en het viel op omdat daar anders bijna nooit auto’s staan.

Vragen politie

  • Wie is er op maandagochtend 9 juni 2014 tussen 07.00 uur en 07.30 uur getuige geweest van de overval op een jong gezin aan de Bart Bokhorststraat in Deventer?
  • Wie (her)kent aan de hand van de compositietekeningen en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met een zwarte Renault Clio en wellicht een oud model Seat Ibiza de daders?
  • Wie heeft de daders in de zwarte Renault Clio naar het huis van de slachtoffers zien rijden?
  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
  • Wie weet hoe de daders vanaf ’t Wilgenhaantje verder zijn gereden?
  • Wie heeft de daders op maandag 9 juni ergens anders zien rijden in Deventer?
  • Wie heeft er op de zaterdag- of zondagavond voor de overval rond 21.00 uur een lichtblauwe of zilverkleurige oud model Seat Ibiza op de Cröddendijk zien staan?
  • Wie zat er in de Seat Ibiza en/of kan er meer vertellen over een mogelijke link met de overval de ochtend erop?

Reacties
– Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis)
– Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
– NCIE: 079-345 8 999