Rijssen- Holten – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 december 2014 op de rijksweg A1 ter hoogte van Rijssen-Holten de controle ‘Ochtendgloren’ gehouden. Zij controleerden 420 voertuigen. In twee auto’s is vuurwerk aangetroffen. Er zijn diverse openstaande boetes en belastingschulden geïnd.

 

“Ochtendgloren” maakt door onderlinge afstemming met de Duitse en Poolse autoriteiten in estafettevorm deel uit van de internationale verkeers – en criminaliteitscontrolelijn tussen Amsterdam en Warschau (ca.1500 km). De controle stond dit maal in het teken van het Donkere Dagen Offensief en vond plaats tussen 22.30 uur en 03.30 uur.

 

Vuurwerk

In twee buitenlands gekentekende auto’s is vuurwerk aangetroffen zonder Nederlands opschrift. Het gaat om totaal 55 kg. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de eigenaren is proces-verbaal opgemaakt.

 

Drugs

Er zijn meerdere gebruikershoeveelheid drugs gevonden. De eigenaren hebben hiervan vrijwillig afstand gedaan. De drugs worden vernietigd.

 

Wapens

Er zijn in totaal twee busjes pepperspray en een wapenstok gevonden in verschillende auto’s. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

 

Belastingschulden

Uit diverse hits van de ANPR zijn door de belastingdienst invorderbare schulden getraceerd. Hiervan is ca. 4000 euro direct geïnd. Er zijn vier auto’s daadwerkelijk in beslag genomen en op negen voertuigen is beslag gelegd.

 

Openstaande boetes

Uit diverse hits van de ANPR zijn door de politie openstaande boetes getraceerd. Hiervan is ca. 4200 euro direct geïnd. Er is één auto buitengebruik gesteld en één persoon aangehouden omdat hij de boete niet kon betalen.

 

Overige overtredingen

In totaal is 12 x proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen zoals rijden zonder rijbewijs, ondeugdelijke verlichting, niet dragen van de gordel, het rijden zonder verzekering en twee bestuurders kregen naar een boete ook een rijverbod in verband met het rijden onder invloed.

 

Snelheidscontrole

De snelheid van 3518 passanten is gecontroleerd hiervan reden 280 bestuurders te hard. Hoogste snelheid 182 km per uur.

 

Donkere dagen offensief van politie

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. De duisternis biedt criminelen meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. De politie neemt daarom extra maatregelen om vooral overvallen, straatroven, en woninginbraken tegen te gaan, zoals verscherpt toezicht op risicoplaatsen en (potentiële) daders. Ook worden extra controles gehouden op in- en uitvalswegen. Met kentekenherkenning worden bekenden van de politie er gemakkelijk uitgepikt door politiemotorrijders.

 

Samenwerkende opsporingsdiensten

Aan deze gezamenlijke controles werkten ongeveer 100 medewerkers mee van de Landelijke Eenheid Dienst Infra NO  i.s.m. Politie Oost Nederland (Twente – IJsselland – NOG) – Douane – Koninklijke Ma¬rechaussee –  Polizei Münster NRW en Autobahnpolizei Niedersachsen-Dir.Osnabrück  –  Parketpolitie Twente/Zutphen – Belastingdienst Oost NL –  PAT – Drugsexpertise Nederland –  Landelijke Recherche en div. andere onder¬steunende diensten.

politiecontrole