Deventer – Woensdagavond 21 november rond 19:40 uur is op het fietspad van de Kanaaldijk-Oost een 25-jarige Deventenaar door twee mannen beroofd. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn fiets en portemonnee afgeven.

In de veronderstelling dat twee, vanuit de richting Schalkhaar, hem tegemoet lopende mannen hem om een vuurtje zouden vragen, stopte hij. Een passerende vrouw op een fiets ontfermde zich later over het slachtoffer en begeleidde hem naar het politiebureau. Met haar wil de politie graag in contact komen.

De overvallers betreffen twee mannen van rond de 20 jaar. De ene droeg een zwart petje en een zwarte jas en heeft een smal postuur en ingevallen gezicht. De andere had opgeschoren haar; is iets breder van postuur en droeg een witte bodywarmer. De fiets is een blauw/groene herenfiets van het merk Gazelle.

 Getuigenoproep

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze beroving te maken kan hebben, of aanslaan op de combinatie en de beschrijving van dit tweetal, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Nel M. 0800-7000. Naar de beroving wordt een onderzoek ingesteld.