Deventer – Agenten hebben dinsdagmorgen 30 augustus bij een woning aan de Keizer Karellaan een vrouw en drie mannen uit Deventer aangehouden. De politie was bij de woning voor de aanhouding van een man. Zijn broers en moeder probeerden te voorkomen dat agenten hem meenamen.

De man uit Deventer wordt verdacht van een zware mishandeling die in de nacht van 11 op 12 december aan de Broederenstraat plaatsvond. Een man uit Deventer liep daarbij een hoofdwond en een gebroken kaak op. Onderzoek leidde naar drie verdachten waaronder de man uit Deventer. De twee andere verdachten, een 17-jarige jongen uit Deventer en een 19-jarige man uit Deventer, werden in juli aangehouden. Ze zijn in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.

Verzet en mishandeling tijdens aanhouding

Dinsdag gingen agenten naar de woning aan de Keizer Karellaan met een bevel tot aanhouding voor de derde verdachte. De man verstopte zich in de woning en verzette zich tegen zijn aanhouding. Zijn broers hielpen de man en gebruikten daarbij ook geweld. Het lukte de agenten om de verdachten onder controle te krijgen en aan te houden. Daarbij werd ook pepperspray gebruikt. De moeder van de mannen was het niet eens met de aanhoudingen en dreigde een agent te slaan met een hard voorwerp. Zij is ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een aantal agenten liepen lichte verwondingen op. Er is een onderzoek ingesteld.

politie