Deventer – Zondag 1 maart werd in een woning aan de Klinkenbeltsweg in Deventer een hennepkwekerij aangetroffen. De huurder van de woning is aangehouden.

Naar aanleiding van een anonieme melding werd zondagmiddag omstreeks 14:00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Klinkenbeltsweg. De kwekerij was net geoogst. Meerdere ruimtes in de woning waren ingericht als kweekruimte. Er werden plantenresten en materialen van eerdere oogsten aangetroffen. In opdracht van de officier van Justitie is de kwekerij ontruimd.

wietInbeslagname Mercedes

Ook de auto van de man, een Mercedes, is in beslag genomen in het kader van wetgeving gericht op het ‘kaal plukken’ van mensen die met illegale praktijken geld verdienen.

Misdaad mag niet lonen!

Daarom doet de overheid er alles aan om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld en de goederen die we afpakken kunnen niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.