Voorst – De politie heeft dinsdagochtend 24 mei op de Rijksstraatweg in Voorst een hennepkwekerij ontdekt. Twee bewoonsters zijn aangehouden.

De politie kwam de kwekerij na een melding op het spoor. In de woning bleek in de kelder een hennepkwekerij met meer dan 125 hennepplanten gevestigd. Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal stroom. Daarnaast bleken er in de kwekerij al meerdere hennepoogsten te zijn geweest.

Aanhoudingen

De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De twee bewoonsters zijn aangehouden. Zij zijn op het politiebureau gehoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto afgepakt

Op basis van het aantal planten en de indicatie voor eerdere oogsten is het aannemelijk dat de vrouwen geld hebben verdiend met het kweken van hennep. Om deze reden is de auto van het tweetal afgepakt. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont.

Crimineel vermogen

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.