Deventer – Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 14 februari een 37-jarige man uit Polen aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuig. Hierdoor is waarschijnlijk een inbraak voorkomen.

Rond 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een getuige op de Koningin Julianastraat twee mannen zag die aan het rommelen waren bij schuttingen in die straat. Toen de agenten bij de straat waren aangekomen zagen zij een man op een fiets met een heleboel tassen. De man werd staande gehouden. Hij had geen aannemelijk verhaal voor zijn verblijf in de wijk. Bij controle van zijn tassen, bleek hij ondermeer een laptop en inbrekerswerktuig (o.a. grote schroevendraaier, ijzerzaag en combinatietang) bij zich te hebben.

aanhouding (2)

Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man krijgt proces-verbaal en is ingesloten. De politie doet nader onderzoek naar de aangetroffen spullen, het gereedschap en de tweede man.

Verdachte situaties melden

Het melden van verdachte situaties helpt de politie enorm. Samen kunnen we zo woninginbraken voorkomen en oplossen. Ziet u iets verdachts in uw wijk. Bel dan de politie. U mag hiervoor het telefoonnummer 112 gebruiken.