Holten – De politie is 13 juni een onderzoek gestart naar een verdachte van een woninginbraak aan de Boschkampsstraat waarbij hij is betrapt is door de buurman.

Tijdens de voetbalwedstrijd Spanje – Nederland rond 22.00 uur ziet de buurman een onbekende man in de woning van zijn overbuurman aan de Boschkampsstraat. De onbekende man vlucht per fiets weg richting Larenseweg, als hij ziet dat hij ontdekt is. Door alert optreden is de inbreker zonder buit vertrokken. Gealarmeerde agenten hebben de omgeving afgezocht maar de man helaas niet meer aangetroffen.’Nederland gaat voor goud! Inbrekers ook…’ Met deze actie vraagt de politie voor en tijdens het Wereldkampioenschap voetbal extra aandacht voor insluipers en inbrekers. De Nederlandse voetballers spannen zich tijdens het WK 2014 maximaal in om wereldkampioen te worden. Wanneer bewoners gezellig bij de buren, familie of vrienden de wedstrijden bekijken of bij een overwinning de straat op gaan om feest te vieren, bestaat de kans dat inbrekers of insluipers toeslaan.

De politie adviseert bewoners dan ook om voor vertrek te checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, zodat de feestvreugde niet kan worden verstoord.