Deventer – Op zondagochtend 17 februari omstreeks 09:30 uur werd in een tuin van een woning aan de Pikeursbaan een man overlopen. De Man ging er vervolgens vandoor.

Even later (om ongeveer 10:10 uur) kreeg de politie de melding dat aan de Brinkpoortstraat de bewoner gestommel in de woning had gehoord en hierbij een man in de tuin zag lopen. De man ging er op een fiets vandoor en fietste weg in de richting van de Singelstraat via Op de Keizer. De man had iets onder zijn arm en de bewoner zag vervolgens dat dit zijn televisie was. Hij heeft de man een duw gegeven en deze viel om in de struiken. Vervolgens heeft hij de televisie afgepakt. De man fietste vervolgens verder. Het signalement van de man kwam overeen in beide gevallen dus de politie vermoedt dat het in beide gevallen om dezelfde man ging.

Het signalement luidt: Een man met donkere huidskleur. De man is ongeveer 40-42 jaar oud en 1.80-1.85 meter lang. Hij was gekleed in een zwart bomberjack met capuchon (droeg deze ook op zijn hoofd op het moment dat melder hem zag). Hij droeg een rode trainingsbroek met witte streep van het merk Adidas en reed op een oude grijze fiets (vermoedelijk een herenfiets).

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u informatie hierover? Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.