Deventer – Voor de tweede keer in korte tijd is er geprobeerd met vals geld te betalen bij cafetaria/Lunchroom Het Bijtje in de Keizerstraat.

Gisteren ging het om een blanke jongen met petje en afzakbroek. De jongeman probeerde om met een vals briefje van €50,- een blikje Red Bull af te rekenen.


Gelukkig controleerde medewerkers van Het Bijtje of het om echt geld gaat. Zij gebruiken hiervoor o.a.een stift. Het bleek nu om vals geld te gaan. De jongen verklaarde nog dat hij het geld net had gepint. Maar vervolgens sloeg hij op de vlucht. Hij rende de zaak uit en de politie is op de hoogte gesteld.

Let op het gaat om het serienummer die op de foto staat. Eindcijfers 221

nepgeld 2 Deventer nepgeld

Controleer bankbiljetten

De politie wil vooral winkeliers, ondernemers, organisaties van evenementen en verenigingen waarschuwen. Zorg dat u geld altijd controleert. Wees alert, vooral wanneer mensen een klein bedrag moeten betalen en vervolgens met een biljet van 50 euro willen betalen.

Doe aangifte!

Op de website van DNB  kunt u lezen hoe u een vals biljet herkent. Het is belangrijk dat u altijd aangifte doet bij de politie. Door aangiftes krijgt de politie beter in beeld waar valse biljetten uitgegeven worden, en kunnen daders opgepakt worden.