Koperdieven met politieheli opgespoord

Wapenveld – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 1 mei op een industrieterrein in Wapenveld met hulp van een politiehelikopter drie koperdieven aangehouden. Het trio is ingesloten voor verhoor.

Inbraakmelding

De politie kreeg even na middernacht een melding van een inbraakalarm bij een fabriekscomplex aan de Zevenakkersweg. Kort daarna werd gemeld, dat er vier mannen op het dak waren gesignaleerd. Gealarmeerde agenten sloten het industrieterrein af omdat de verdachten ondertussen van het dak af waren en probeerden te vluchten. Eén van hen kon vrij snel op het terrein van het complex worden aangehouden.

Inzet politieheli

Er werd een politiehelikopter opgeroepen en deze zocht met de warmtebeeldcamera naar de overige verdachten. Op een gegeven moment konden aan de hand van de waarnemingen van de heli nog twee verdachten worden aangehouden. Zij hadden zich in de struiken in de buurt verstopt.

Koperdiefstal

Bij onderzoek op het dak bleek, dat de mannen het op het koper van de bliksemafleiders hadden voorzien. Tientallen meters waren losgeknipt. De drie mannen (28, 29 en 30 jaar) uit Deventer en omgeving zijn ingesloten voor verhoor. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig. De politie maakt proces-verbaal op.