Bathmen / Deventer – Vrijdag 24 mei vonden vlak na elkaar aan weerszijden van de A1 kopstaartaanrijdingen plaats. Vijf betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht.

Rond 16.50 uur werd een kopstaartaanrijding gemeld op de A1 in de richting van Hengelo. Drie auto’s en een vrachtwagen zijn hierbij betrokken. Twee automobilisten, een 30-jarige man uit Zundert die uit zijn benarde situatie is bevrijd door de brandweer en een 29-jarige man uit Almere, raakten dusdanig gewond dat zij (met nog onbekend letsel) zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 17.10 uur werd een kopstaartaanrijding gemeld op dezelfde hoogte (hm 114), maar nu richting Apeldoorn. Hier betrof het een kopstaartaanrijding tussen twee auto’s. Hierbij raakten een 33-jarige automobilist uit Hengelo en zijn 35-jarige passagiere uit Enschede gewond. De andere automobilist bleef ongedeerd. Zijn 51-jarige Vriezenveense passagiere raakte echter wel gewond. De drie gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.