Deventer – Een 22-jarige man uit Deventer is in de nacht van zaterdag op zondag 26 oktober aangehouden nadat hij een agent door middel van een judoworp op de grond had gegooid.

Agenten waren rond 04.00 uur in het centrum van Deventer aanwezig en zagen dat een man de confrontatie zocht met een andere man. Een van de agenten verzocht de man meerdere malen om met hem mee te lopen om escalatie te voorkomen. De man voldeed niet aan dit verzoek. Toen de agent hem wilde wegtrekken, werd hij plotseling door de man beetgepakt en met een judoworp op de grond gegooid. Hierna rende de man weg. Hij kon worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De agent liep verschillende schaafwonden op en zijn bril werd vernield.

Geweld tegen de politie

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van de schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.