Deventer – De politie heeft dinsdagmiddag 10 maart op de Veenweg een 49-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag een 76-jarige vrouw uit Deventer te hebben beroofd van haar tas.

De vrouw heeft tussen 12.30 uur en 12.40 uur een bedrag gepind bij een bank aan de Verzetslaan. Daarna is zij richting het Boreelplein gefietst. Vermoedelijk heeft de man toen haar tas uit haar fietstas gehaald terwijl op zijn scooter naast haar reed. De vrouw merkte het al snel op en heeft meteen de politie gealarmeerd. Op basis van haar verklaring is de man aangehouden. Een agent had de verdachte die morgen nog staande gehouden in verband met een controle. De beschrijving van zijn uiterlijk, kleding en scooter kwamen overeen met het signalement van de dader. De man is opgespoord en meegenomen naar het politiebureau. Hij zit voorlopig vast.

Getuigenoproep

Voor het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen van het incident. Hebt u iets gezien van de tasjesroof? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.