Deventer – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 mei na een melding over een verdachte situatie een 32-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij probeerde aan de politie te ontkomen en bleek in het bezit van een gestolen snorfiets.

De politie kreeg omstreeks 02.30 uur een melding, dat meerdere personen het op de Prins Bernhardstraat mogelijk op fietsen hadden voorzien. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in, maar in de straat werd niemand meer aangetroffen. Tijdens het uitkammen van de wijk ging er plotseling een man op een snorfiets vandoor.

Verstopt in tuin

Hij zag kans om een gangpad in te vluchten. Toen agenten daar kwamen troffen ze wel de snorfiets aan, maar de man was verdwenen. Even later troffen ze hem bezweet aan in een tuin.

Gestolen snorfiets

Ondertussen was duidelijk dat de snorfiets gestolen was en de verdachte werd ingesloten op het politiebureau. Tijdens de insluiting bleek hij een tiental xtc-pillen en cocaïne bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.