Deventer – De politie heeft dinsdagavond 20 oktober een 36-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van heling.
De man wilde onderdelen verkopen van een scooter die gestolen was.

De eigenaar van de scooter belde de politie nadat hij via internet een advertentie had gezien met onderdelen van zijn scooter. Hij maakte een afspraak met de verdachte en herkende de onderdelen. Vervolgens belde hij de politie.

In de schuur van de woning troffen agenten nog meer onderdelen aan die mogelijk van gestolen scooters zijn. De politie is een onderzoek gestart en de verdachte zit voorlopig vast.

Stop heling!

Koopt u weleens spullen via internet of op straat? Bedenk dan dat heling strafbaar is. Het kopen van gestolen spullen houdt de criminaliteit in stand. Daarom is het belangrijk dat u controleert of wat u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat. Dit kan op de website van Stop Heling. U voert hier het serienummer van het artikel of het kenteken van de auto in en u ziet direct of het geregistreerd staat. Van deze dienst is ook een app verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u ook op deze website. Via de app kunt u ook direct aangifte doen bij de politie.

politie