Deventer – Een 20-jarige inwoner van de gemeente Lochem is in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 januari aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ook bleek dat hij onder invloed was van alcohol en in het bezit was van een vuurwapen.

Agenten zagen omstreeks 00.45 uur een auto tegen de richting in de Roggestraat uitrijden. De bestuurder parkeerde vervolgens zijn auto in de Golstraat. Agenten spraken de man om hem een bekeuring te geven voor zijn overtreding. De agenten merkten dat de man onder invloed van alcohol was en namen een blaasproef bij hem af.

Tevens zagen de agenten dat de man iets weggooide. Dit bleek een zakje met drugs te zijn. De man is daarop aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

De auto van de man is in beslag genomen. Bij een nadere controle van de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Ook deze is in beslag genomen.

De man is overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. De man blies een promillage van 685 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is ingesloten voor nader verhoor.