Deventer – Agenten hebben woensdagnacht 8 juli een 24-jarige man en een 16-jarig meisje uit Deventer aangehouden die afzonderlijk van elkaar met vals geld een bestelling hebben betaald. De alerte bezorgers ontdekten het meteen en belden de politie.

Aan het eind van de avond kwam een melding binnen over een man die op de Anne Franklaan een pizza had afgerekend met een vals briefje van 50. Zodra de bezorger dit ontdekte ging de man er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft de 24-jarige verdachte uit Deventer in zijn woning aangehouden.

Identiteit achterhaald

Dezelfde nacht werd bij de politie gemeld dat een bezorger van hamburgers was betaald met een vals briefje van 50. De betaling vond plaats door een meisje voor een flat op de Graaf Reinoldstraat. Toen de bezorger weer terug was ontdekte hij dat het om vals geld ging. Hij achterhaalde de identiteit van het meisje en belde de politie. De bankbiljetten zijn in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld.

Controleer bankbiljetten

De afgelopen weken is op meerdere plekken in Overijssel en Gelderland gemeld dat er is afgerekend met valst geld. De politie wil daarom vooral winkeliers, ondernemers, organisaties van evenementen en verenigingen waarschuwen. Dat geldt ook voor bezorgers. Zorg dat u geld altijd controleert. Wees alert, vooral wanneer mensen een klein bedrag moeten betalen en vervolgens met een biljet van 50 euro willen betalen of op straat hun bestelde eten willen afrekenen.

nepgeld 2 Deventer

Doe aangifte!

Op de website van DNB

http://www.dnb.nl/betalingsverkeer/eurobankbiljetten/valse-biljetten/index.jspkunt u lezen hoe u een vals biljet herkent. Het is belangrijk dat u altijd aangifte doet bij de politie. Door aangiftes krijgt de politie beter in beeld waar valse biljetten uitgegeven worden, en kunnen daders opgepakt worden.