Deventer – In de omgeving van de Nicolaaskerk in Schalkhaar heeft dinsdagavond rond 21:00 uur een steekpartij plaatsgevonden. Er was onenigheid tussen twee of meer personen, waarna een persoon in zijn bovenbeen gestoken werd.

Het slachtoffer is een mannelijke inwoner van het Asielzoekerscentrum in Schalkhaar. Hij is het kapelletje van de kerk binnengelopen op zoek naar hulp, maar hier was op dat moment niemand aanwezig. Op het parkeerterrein voor de kerk werd de man uiteindelijk tussen geparkeerde auto’s door omstanders gevonden.

Waar de steekpartij precies heeft plaatsgevonden kon de politie niet met zekerheid zeggen. Zowel op het dorpsplein, de bossen rond de kerk, het kerkplein zelf en in de kerkkapel is sporenonderzoek gedaan. Op de parkeerplaats van de kerk en in de kapel zijn bloedsporen aangetroffen. Van de daders is niets bekend. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Tijdens het onderzoek konden leden van het kerkkoor, welke repetitie hadden in de kerk, korte tijd niet bij hun auto. Ze zijn opgevangen in de woning van de pastoor en een naastgelegen horecagelegenheid en konden na enige tijd alsnog hun voertuig ophalen.

Film: Rens Hulman Foto en Video

 

https://vimeo.com/190851060