Doorn – Op woensdag 14 augustus hielden agenten een man aan die verdacht wordt van het plegen van een inbraak. Vorige week werd al een andere man aangehouden op verdenking van dezelfde inbraak. Zij bekenden in totaal vijf inbraken gepleegd te hebben.

Op maandag 17 juni vond er een insluiping plaats bij een bedrijf aan de Driebergsestraatweg. Eén man pleegde de insluiping en een ander wachtte op hem in een auto. Het kenteken van de auto werd doorgegeven aan de politie. Ook gaf de melder een signalement van de twee mannen door.

Twee aanhoudingen buiten heterdaad

Na rechercheonderzoek wist de politie wie de insluiper vermoedelijk was. Deze 68-jarige man uit Zwolle werd ontboden op het politiebureau. Daar werd hij op 7 augustus aangehouden. Tijdens zijn verhoor bekende de man de insluiping. Rechercheurs gingen door met het onderzoek en wisten ook achter de identiteit van de tweede verdachte te komen. Deze 35-jarige man uit Zwolle moest zich op woensdag 14 augustus melden op het bureau. Ook hij werd aangehouden.

Meerdere inbraken bekend

De twee verdachten bekenden tijdens hun verhoor nog vier inbraken gepleegd te hebben. Zij worden verdacht van vijf inbraken. De inbraken zijn gepleegd in Deventer, Hardenberg, Meppel, Apeldoorn en Doorn.