Deventer- Een motorrijder uit Deventer blijkt niet te leren van zijn fouten. Het Verkeershandhavingsteam van de politie IJsselland heeft woensdagavond in Deventer diverse overtredingen geconstateerd bij de motorrijder.

De motorrijder reed op de A1 170 km/h waar hij 120 km/h mocht rijden. Tevens reed hij 127 km/h op de provinciale weg N348 waar 80 km/h is toegestaan.

Ook veroorzaakte hij onnodig geluid,gaf hij geen richting aan, haalde 3 keer in bij doorgetrokken streep en had hij alcohol gedronken. Dit bleek later onder het limiet te zitten.

De bestuurder bleek ook geen rijbewijs te hebben voor de motor. Wel had hij een auto- rijbewijs. Deze had hij 1 september net teruggekregen van de Officier van Justitie in verband met een andere snelheidsovertreding.

De man was dit jaar al 3 keer staande gehouden voor zeer hoge snelheidsovertredingen en het rijden zonder rijbewijs. Hij gaf als verklaring dat dit toch echt de laatste keer zou zijn dat hij een overtreding begaat en rijd op een motor terwijl hij daar niet de juiste papieren voor heeft.

De man heeft 3 proces-verbalen gekregen van de politie en mag zich binnenkort melden bij het CBR voor een EMG cursus. Aangezien de bestuurder nog in een proeftijd zat,is de kans groot dat hij binnenkort weer zijn rijbewijs moet inleveren.

rijbewijs