Zutphen – Deventer – Dinsdagavond 29 maart besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan het steekincident waarbij de 23-jarige Deventenaar Joël Alfarez zwaargewond raakte. Het incident vond plaats op 31 december aan de Verlengde Ooyershoekseweg in Zutphen, waar Alfarez een conflict had met twee andere mannen. Joël Alfarez overleed enkele uren later.2016-03-28 12.46.50

Het rechercheteam dat sinds 31 december onderzoek doet naar de dood van Joël Alfarez heeft de nodige resultaten geboekt, maar heeft desondanks nog altijd vragen over de aanleiding en toedracht van het conflict. Dit ondanks het feit dat in het onderzoek twee verdachten aangehouden zijn. Het gaat om een 21-jarige man uit Zutphen en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie verdenkt hen ervan dat zij de twee mannen zijn waarmee Alfarez op 31 december een conflict had. Zij zitten nog altijd vast.

Bewakingsbeelden

In de uitzending toont de politie beelden van het conflict tussen Alfarez en de twee mannen. Diverse belangrijke vragen die het onderzoeksteam nog heeft worden behandeld. Ook zoekt de politie nog contact met enkele passanten die oudejaarsdag in de buurt waren en mogelijk waardevolle informatie voor de politie kunnen hebben, of misschien Alfarez en/of de verdachten hebben zien rijden die ochtend. De politie toont foto’s van de auto’s waarin zij reden. Verder vertelt de moeder van Alfarez in de uitzending over het verlies van haar zoon.

Opsporing Verzocht

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is woensdagochtend om 11.40 uur op NPO2. Na de uitzending is elke zaak ook terug te kijken op de internetsites van Opsporing Verzocht en de politie.