Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Deventer – Woensdag 11 mei organiseert de politie in samenwerking met het Centrum Fietsendiefstal en de gemeente Deventer een actiedag tegen fietsendiefstal. Fietseigenaren kunnen tussen 11.00 uur en 17.00 uur op de Brink langskomen voor tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Het is mogelijk om ter plaatse uw fiets gratis te laten graveren. Dit gebeurt bij de fontein op de Brink. Naast gelegenheidsdieven zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Zorg er daarom voor dat u uw fiets goed afsluit en geef fietsendieven geen kans!

Tijd voor actie

Voorkom dat uw fiets gestolen wordt! Graag geven wij u een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om uw fiets te stelen.

  • Zet uw fiets altijd vast met een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal.
  • Zet uw fiets met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.
  • Plaats uw fiets in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden.
  • Of zet uw fiets in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier uw fiets op slot.
  • Heeft uw fiets een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw fiets af als u niet fietst. Zo is de fiets niet meer als elektrische fiets te gebruiken.
  • Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. De politie kan uw fiets en de dader(s) alleen

opsporen als u aangifte doet.
Naast de actiedag op de Bink, is op 31 maart van dit jaar een landelijke campagne gestart ‘Stop fietsendiefstal’. Voor meer informatie over de landelijke campagne kunt u terecht op de website http://www.stopfietsdiefstal.nu/.