Terwolde – In het televisie programma “Opsporing Verzocht” is vanavond aandacht gegeven aan de overval op Jelle Jan Bosma (59) in zijn woning aan de Koningin Wilhelminastraat te Terwolde.
Helaas overleed Jelle Jan een paar maanden later, zonder te weten wie hem had beroofd en mishandeld.

tcm17333714_Large

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus 2013 wordt de alleenstaande man Jelle Jan Bosma (59) overvallen in zijn huis aan de Koningin Wilhelminastraat in Terwolde. Het totaal overrompelde slachtoffer wordt geslagen en met een mes bedreigd. De daders stelen wat geld, wiet, ‘wiet-gruis’ en de zwarte Yamaha scooter van Bosma.

Slachtoffer
Met zijn familie had hij geen contact en omdat hij al jarenlang arbeidsongeschikt was had hij ook geen collega’s. Hij had eigenlijk alleen persoonlijk contact met mensen van zorginstanties. Zij kenden hem als een afhankelijke, zonderlinge, maar zeer vriendelijke man met een goed hart.

Overleden
Op 14 februari 2014 stierf Jelle Jan Bosma een natuurlijke dood.

Inbreken
Tussen 03.00 en 04.00 uur die nacht wisten de twee mannen via de vuilniscontainers op het dak te komen en naar binnen te gaan.

Vlucht
De daders vertrekken op de zwarte Yamaha scooter van het slachtoffer. Het is niet bekend welke vluchtroute de daders na de overval hebben genomen, maar de politie vermoedt dat ze vanuit Terwolde langs de IJssel rijden en in Deventer de N337 nemen.

Scooter
De scooter wordt diezelfde zondag rond 12.20 uur teruggevonden op de Holterkolk, een meertje in de Rivierenwijk in Deventer tussen de spoorlijn Deventer-Almelo en de Deltalaan.

Praten
De politie houdt er rekening mee dat de daders de afgelopen periode met andere personen hebben gepraat over hun bijdrage aan de overval.

Daders
Het slachtoffer sprak over een kleine en een langere overvaller. De langste van de twee was wat ouder, beide spraken Nederlands en waren blank.

Coffeeshop
Waarschijnlijk waren deze daders op de een of andere manier bekend met het softdrugsmilieu in Deventer. Jelle Jan Bosma was een frequent bezoeker van coffeeshop de Blikken Deur in Deventer. De politie houdt er rekening mee dat de daders het slachtoffer misschien daarvan kenden. Misschien zijn er mensen die daar regelmatig komen of destijds kwamen en hebben horen praten over wie die overval hebben gepleegd.

Wiet
Er werd door de daders specifiek gevraagd naar wiet en het zogenaamde gruis. Bovendien had het slachtoffer in het verleden ook een aantal hennepplanten voor thuisgebruik. Het zou kunnen dat de daders daarvan op de hoogte waren.

Deventer
Mogelijk staat deze zaak niet op zichzelf. Ongeveer zeven weken later, op 13 oktober 2013, vond er een gewelddadige woningoverval plaats op een bejaarde vrouw en haar zoon in hun woning aan de Randerstraat in Deventer.

Heeft u tips?: Politie oost-Nederland:
0800 – 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem:
0800 – 7000 (gratis)

Bron: Avro opsporing verzocht