Laren(GLD)- Nieuwsjaarsdag, ’s morgens vroeg, werd een 22-jarig vrouw ernstig aangerand langs de Markeloseweg in Laren.

Een 22-jarige vrouw fietst op 1 januari rond 06.15 uur na het uitgaan naar huis. Op de Markeloseweg in het Gelderse Laren, ter hoogte van landgoed Verwolde, ziet ze een auto in een zijpaadje staan waar een man bij vandaan komt rennen, in haar richting. De man trekt haar van haar fiets en er ontstaat in de berm een worsteling tussen de twee. Tijdens deze worsteling heeft de man de vrouw op grove wijze aangerand.Gelukkig ziet de vrouw kans om tijdens de worsteling via haar telefoon haar ouders te waarschuwen, die direct in de auto springen. De dader gaat er meteen vandoor als de ouders van de vrouw in hun auto naderen en rijdt op hoge snelheid weg, richting Laren. De vader van het slachtoffer is nog achter de dader aangereden, maar verloor hem niet lang daarna uit het oog. De vrouw heeft het volgende signalement verstrekt over de dader: het ging om een blanke, Nederlands sprekende man, vrij jong (vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud) en hij had toen waarschijnlijk kort haar.

Vragen

De recherche heeft deze zaak sindsdien in onderzoek en heeft een aantal vragen:

  • Van de auto waar hij in reed is bekend dat het ging om een donkere Volkswagen Golf met ronde achterlichten. Wie is in de oudejaarsnacht in Laren een donkere VW Golf opgevallen?
  • Precies op de plek waar het gebeurd is vond de politie een bruin, leren armbandje van het merk Fat Face. Het armbandje was droog, terwijl verder alles in de omgeving natgeregend was. Vermoedelijk was deze armband dus van de dader. Wie herkent deze armband en kent mogelijk een blanke man die de armband voor de jaarwisseling nog wel droeg, en daarna niet meer?
  • Op bewakingsbeelden uit het dorp Laren-zie de video hieronder-is te zien dat een donkere Volkswagen Golf minutenlang in de buurt heeft gestaan van de plek waar het slachtoffer ook was, vlak voordat ze naar huis fietste. Daar kan een goede verklaring voor zijn, maar de politie kan ook niet uitsluiten dat dit de dader was. Wie weet er meer over deze auto en wie hier gestaan heeft?

Heeft u antwoord op een van deze vragen of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek? Aarzel dan niet en neem contact op met de politie. Dat kan door te bellen met 0800-6070 of anoniem met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

Foto riem welke verdachte vermoedelijk heeft achtergelaten

Camerabeelden:

Beelden Opsporing Verzocht: