Uddel / Bornerbroek – Politiegenten hielden na een lange achtervolging op zaterdag 14 februari op de A1 bij Bornerbroek twee mannen aan. Het betreft een 24-jarige man uit Rotterdam en een 30-jarige Pool. De politie vermoedt dat de mannen onder invloed van drugs in de auto zaten.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een medeweggebruiker dat een auto slingerend over de A1 bij Uddel reed in de richting van Deventer. Meerdere politieauto’s gingen ter plaatse. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van Deventer lukte het de agenten om de auto te laten stoppen op de vluchtstrook. Maar zodra de agenten uitstapten, ging de auto er opnieuw vandoor richting Hengelo, waarbij de bestuurder zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Een van de politieauto’s raakte daarbij beschadigd en moest de achtervolging staken.

Ter hoogte van Bornerbroek stopte de auto op de vluchtstrook. Omdat de inzittende instructies van de agenten negeerde, werd bij hem pepperspray ingezet. Daarna kon hij worden aangehouden. De 24-jarige bestuurder weigerde de auto te verlaten. Met behulp van meerdere agenten kon hij uit de auto worden gehaald, waarna ook hij werd aanhouden.

Politie logo jas