IJsselland – Zoals inmiddels al enkele jaren gebruikelijk is, is de politie op 1 oktober gestart met het Donkere Dagen Offensief. In de periode tot en met maart houdt de politie acties om inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden.

In de regio’s Salland en Vechtdal en in en om de steden Deventer, Zwolle en Kampen werd het Donkere Dagen Offensief zaterdag 8 oktober gestart met diverse controles. Tijdens deze (mobiele) verkeerscontroles wordt er extra gelet op mogelijke aanwezigheid van verdachte personen en bijvoorbeeld inbrekerswerktuigen in auto’s.

Controle
Zaterdag werd er tussen 15.00 en 23.00 uur onder andere gecontroleerd op meerdere plekken op de N35, N36 en de N348. In totaal werden daarbij ruim 250 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden geen personen aangetroffen die mogelijk iets te maken hadden met inbraken of overvallen. Wel werden er 28 bekeuringen uitgereikt. De verkeersovertredingen varieerden van rijden onder invloed tot het niet kunnen tonen van een rijbewijs en van onvoldoende profiel op de banden tot een gebarsten voorruit. Ook bleken drie personen nog hoge boetes open te hebben staan.

Donkere Dagen Offensief
Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we echt een vuist maken tegen woninginbraken, overvallen en straatroven. Daar hebben we dus ook de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard bij nodig om verdachte zaken te melden. 80 % van de opgeloste woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers. Inwoners kennen hun buurt immers het beste. Ze weten wie hun buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Mensen kunnen de politie bellen als ze in de buurt situaties zien die ze niet vertrouwen, zoals verdachte personen of vreemde auto’s. Bij spoed of heterdaad kan dat via 112 en anders via 0900-8844. Ook helpt het enorm als mensen het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon aan ons doorgeven.

Voorkom woninginbraak!
U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak door te zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en het goed afsluiten van de woning als u weggaat. Op deze site onder hetthema Woninginbraak vindt u meer tips. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

politie-deventer