Wijhe, Wanneperveen, Deventer – Agenten van het team verkeer van de politie IJsselland hebben op zaterdag en zondag 25 mei speciale controles gehouden op het rijgedrag van motorrijders. De controles werden vooral uitgevoerd op plaatsen waar over dit rijgedrag werd geklaagd. Er zijn zes rijbewijzen van motorrijders ingevorderd en achttien van hen bekeurd.

De politie hield dit weekend de controles met de videoauto, opvallende en onopvallende motoren. Daarbij controleerde de zes agenten vooral op plaatsen waarvan bekend is, dat motorrijders vaak de snelheid en veiligheid negeren. Er werd gecontroleerd op Marledijk en IJsseldijk onder Wijhe en de Zomerdijk bij Wanneperveen.

Gevaarlijk gedrag

Het gevaarlijkste gedrag werd zondagmiddag op de IJsseldijk tussen Zwolle en Deventer gezien. Agenten op onopvallende motoren zagen twee motorrijders die de dijk als circuit gebruikten. Hun snelheid lag tussen de 120 en 160 km per uur, terwijl daar maar 60 km mag worden gereden. Beiden gingen regelmatig plat door de bocht, naast de motor hangend en na iedere bocht werd de snelheid weer opgevoerd door “vol op het gas” te gaan. Ook dit weekend reden er weer vele fietsers over de dijk en gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.

Geen kentekenplaat

De voorste motorrijder heeft men in Deventer laten stoppen. Deze had geen kentekenplaat op zijn motor. De politie heeft het rijbewijs van deze 33-jarige man uit Doornspijk ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wheelies

Aan het begin van de avond werd het rijbewijs van 51-jarige motorrijder uit Marknesse ingevorderd. Hij reed in een groepje vanuit de richting Zwolle naar zijn woonplaats en maakte regelmatig korte wheelies. Ook werd er te hard gereden. Agenten in de videoauto legden alles op beeld vast en confronteerden hem met de beelden toen het groepje bij een horecazaak stopte.

Meer invorderingen

Naast deze man werd het rijbewijs van vijf andere motorrijders en drie automobilisten ingevorderd. Er werden 30 motorrijders en automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid. De uitgeschreven bekeuringen variëren voor snelheden tussen de 95 en 135 km op 60- en 80 kilometer wegen. De politie gaat deze controle zeker herhalen.Klachten kunnen worden doorgegeven op 0900-8844.